Hizmetlerimiz
Gelişimsel Oyun Grupları
MAKÄ°’de 9 ay-48 ay bebekler/çocuklar için hazırlanan GeliÅŸimsel Oyun Gruplarımız uzman çocuk geliÅŸimcimiz ve oyun terapistimiz tarafından tasarlanır ve yürütülür. Bu gruplar çocukların ince-kaba motor, biliÅŸsel, sosyal, duyusal geliÅŸimlerini destekler ve öÄŸrenmelerine yardımcı olur.
Tüm bu faydalar; onların akranlarıyla buluÅŸup iletiÅŸim kurmasıyla, duyusal materyallerle tanışmasıyla, yönergelere uyması ve ona özel hazırlanmış oyun alanında doyasıya eÄŸlenmesiyle ortaya çıkar.
Ebeveyn Danışmanlığı
Ebeveyn danışmanlığı, çocuÄŸunuzun geliÅŸim sürecinde saÄŸlıklı, yapıcı bir iletiÅŸim kurmak için geliÅŸtirilmiÅŸ bir danışmanlık türüdür. Anne babasından bağımsız deÄŸerlendirilemeyen bebek, çocuk ve ergenlerin sorunlarında uygun ebeveyn danışmanlığının alınması ailelere çoÄŸu zaman sorun oluÅŸmadan önce erken müdahale ÅŸansı sunmaktadır.
​
Danışmanlık alanları;
Ebeveynlik tutumları, beslenme ve tuvalet alışkanlığı kazandırma, pozitif disiplin, ailedeki önemli deÄŸiÅŸim ve çocuÄŸun çeÅŸitli durumlara adaptasyon süreçleri (okula baÅŸlama, boÅŸanma, taşınma, kayıp vb.) olarak sıralanabilir.
Oyun Terapisi
Oyun terapisi, çocukların kendilerini ve duygusal ihtiyaçlarını oyun ve oyuncaklar yolu ile ifade etmesidir. Çocuklar yaÅŸadıkları deneyim ve duyguları oyun aracılığıyla açık bir ÅŸekilde ifade etme olanağı bulduÄŸunda saÄŸlıklı olarak geliÅŸim gösterir ve kendi sorunlarını kendi yollarıyla çözebilme becerilerini geliÅŸtirirler.
​
Oyun terapisti ise çocuÄŸun ortaya koyduÄŸu oyun dünyasına onunla birlikte girerek, çocuÄŸun oyun dilini konuÅŸur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaÅŸadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve saÄŸlıklı geliÅŸimlerine ulaÅŸmaları hedeflenir.
Bireysel, Çift ve Cinsel Terapi
Bireyin duygusal olarak zorlukların üstesinden gelmesi, davranış ve tutum deÄŸiÅŸikliÄŸi saÄŸlaması, eÅŸ, aile ve diÄŸer bireylerle olan iliÅŸkileri düzenlemesi, hayata yön veren önemli yararları almasını, kendine olan güvenini artırmasını, sorunlarla baÅŸa çıkma kapasitesini artırabilmesini, psikolojik sorunları ortadan kaldırmasını ve öz farkındalığı artırabilmesi amaçlanır.
​
Aile içinde ve çiftler arasında yaÅŸanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi ve tüm aile üyelerinin saÄŸlıklı yönde deÄŸiÅŸiminin ve geliÅŸiminin saÄŸlanmasıdır. Hem aile içi iliÅŸkilerin düzenlenmesi hem de diÄŸer insanlar ve durumlar ile iliÅŸkilerin düzenlenmesi hedeflenmektedir.